Hout als succesfactor voor een interieur

Robbert Desmet Zaakvoerder Woodstoxx

"Elk geslaagd interieur heeft hout nodig. Daar zijn we bij Woodstoxx alvast van overtuigd.", aldus Robbert Desmet, zaakvoerder Woodstoxx. Ontdek de visie van Robbert over de toekomst van hout binnen de interieursector, in het artikel 'Hout als succesfactor voor een interieur' op het digitaal platform Interieur & Schrijnwerk.

Momenteel zien we twee grote verschuivingen wat de vraag en het aanbod van hout voor de bouwsector betreft. Waar je hout vroeger klassiek vond in de vorm van parketvloeren, verplaatst het zich steeds vaker in het interieur. Parket blijft natuurlijk een belangrijk sfeer- en stijlelement. Toch zijn ook houten plafonds en wandbekleding terug in opmars. En het hoeven niet langer de traditionele houtsoorten te zijn. Neem nu de parketvloeren. Nog steeds 98 procent van onze parketten is eik, in een grote variatie van kleuren en afwerking. Maar daarnaast zetten we volop in op vergeten houtsoorten. Daar is ook steeds meer vraag naar. Denk maar aan teak, mahonie, esdoorn of populier, om er een paar te noemen.

Dat de consument open staat voor nieuwe en andere toepassingen van hout in het interieur juichen we bij Woodstoxx toe. Ons R&D-team creëert producten op maat van deze tendensen. We mochten zo al enkele mooie projecten mee verwezenlijken. Die succesverhalen monden binnenkort uit in een nieuwe collectie.

Lees het volledige artikel verder in de Interieurbouw & Schrijnwerk