Woodstoxx presents Exodur

ExodurMailing

WOODSTOXX PRESENTS EXODUR

Tijdens Architect@Work stelde Woodstoxx met trots Exodur voor. Een nieuwe generatie Thermowood waarbij de sterke eigenschappen van exotisch hardhout en thermische modificatie met elkaar gecombineerd worden. Het resultaat is een extra duurzaam en stabiel type hout, dat zich binnen duurzaamheidsklasse I situeert.

DUURZAAM, ECOLOGISCH EN BRANDVEILIG

In tegenstelling tot reeds gekende thermische varianten zoals thermisch grenen of vuren, start exodur in brute basis reeds met een exotisch hardhout. De hoge kwaliteit van het basismateriaal maakt komaf met de eventuele nadelen van ander thermische houtsoorten, namelijk de aanwezigheid van knopen, broosheid en lage densiteit. Mede door de thermische modificatie is Exodur een uiterst stabiel en makkelijk bewerkbaar eindproduct. Ook naar brandveiligheid toe scoort het uitstekend. Onbehandeld valt Exodur mits een correcte gevelopbouw binnen brandklasse D, maar na brandvertragende behandeling is eveneens attestering van brandklasse B mogelijk. 

Met exodur kiezen we bovendien voor een ecologisch verantwoorde optie. Een evenwaardig alternatief voor andere populaire en sterk ontgonnen hardhoutsoorten. Op deze manier helpen we het ecologisch evenwicht te bewaren.

VEELZIJDIG EN ESTHETISCH

Exodur wordt getypeerd door een diepe goudbruine kleur, die na verloop van tijd mooi vergrijst. De afwezigheid van knopen zorgt ervoor dat het geheel erg egaal oogt. Een absolute esthetische meerwaarde voor gevel, terras of plafond. Exodur is bovendien in verschillende profileringen beschikbaar, zoals vlakke planchet, unicus, rhombus, linus, fly of domino.

Hieronder alvast een greep uit de verschillende mogelijkheden. 

Afbeeldingen

Gelinkte producten

Bekijk overzicht