Duriflame®

Anker

[]

Duriflame®

.
Kwalitatieve gevelbekleding, die niet alleen aan de hoogste esthetische eisen voldoet, maar ook nog eens conform de laatste brandwetgeving is? Het kan. Met de ontwikkeling van Duriflame® maakte Woodstoxx het mogelijk om verschillende kleuren en profileringen in de snelgroeiende houtsoort Abechi conform brandklasse B te maken. Dat betekent dus prachtige, brandveilige houten gevelbekleding, die bovendien optimaal beschermd is en gegarandeerd egaal veroudert: of er nu gekozen wordt voor kleurbehoud of voorvergrijzing.

Anker

[]

Anker

[]

Nieuw item

Brandwetgeving: grote veranderingen op til

Het rommelt in de houtwereld – en met reden: een minieme wijziging in de Europese brandwetgeving omtrent gevelbekleding, brengt grote gevolgen met zich mee. Wanneer de nieuwe wetgeving van kracht wordt, zullen zo goed als alle behandelde houtsoorten een eigen brandattest nodig hebben. Weg met de CWFT-tabel dus – of toch voor een groot deel.

Als antwoord op dit probleem ontwikkelde Woodstoxx de brandwerende behandeling Duriflame®, die in combinatie met onze profileringen in Abechi en onze zelfontwikkelde gevelopbouw, met glans slaagde voor doorgedreven brandtesten. Onze gevelbekleding blijkt conform de brandreactieklasse B, wat de lagere klasse D van de CWFT-tabel zelfs overstijgt.

Ontdek meer over de nieuwe brandwetgeving via onderstaande link.

LEES MEER

Anker

[]

Duriflame® en Fassade

Naar aanleiding van de vraag vanuit de architectenwereld, ontwikkelde Woodstoxx een innovatieve collectie houten gevelbekleding: Fassade. Het was al enige tijd duidelijk dat er nood was aan een type gevelbekleding dat zowel aan de huidige duurzaamheidsnoden als aan esthetische eisen kan voldoen. Dit alles met aandacht voor kwaliteit en brandveiligheid. En dat is waar Fassade haar intrede doet.

Als je dacht dat hout te delicaat is voor buitengebruik, dan bewijzen wij met plezier het tegendeel. Natuurlijk wil je graag dat je gevel er zo lang mogelijk op z’n allerbest uitziet. Om die garantie te kunnen bieden, ontwikkelde Woodstoxx Duricoat®: een nieuw gepatenteerd verduurzamingsprocedé dat toegepast wordt op zachtere, thermisch gemodificeerde houtsoorten. Het procedé zorgt ervoor dat deze houtsoorten veel resistenter worden tegen krassen en andere beschadiging, zodat ze mooier verouderen en bijgevolg langer op en top in orde blijven.

Fassade bestaat uit drie houtsoorten - Abechi, Pina en Limba - elk aangeboden in zestien profileringen en twaalf kleuren. De breedte van de planken kan tot wel 25cm gaan. Ben je op zoek naar gevelbekleding die voldoet aan brandreactieklasse D of B, dan kan Woodstoxx Abechi aanbieden in combinatie met Duriflame®. Deze optie is beschikbaar in twaalf profileringen en elf kleuren.

Ontdek fassade

Anker

[]

Nieuw item

Een duurzame keuze

Onze collectie Fassade biedt de keuze uit drie snelgroeiende houtsoorten: Abechi, Pina en Limba. Deze bomen kunnen sneller gekapt en vervangen worden, waardoor er meer CO² uit de lucht gehaald wordt. Bomen in groeifase nemen namelijk meer CO² op. Kiezen voor Fassade, is dus kiezen voor een duurzaam product.

Ontdek fassade

Anker

[]

Duriflame® in jouw project?

.
Ben je voor jouw project op zoek naar gevelbekleding die voldoet aan brandreactieklasse D of B?
Onze collega's van het salesteam staan je met plezier bij voor elke vraag. Maak een afspraak in één van onze belevingscentra en ontdek wat Fassade en Duriflame® nog meer te bieden hebben.

MAAK EEN AFSPRAAK

Anker

[]

Anker

[]