Over ons

Wij brengen de warmte van hout op een innovatieve manier in uw project.

Woodstoxx staat voor eigen productie én plaatsing van parket, houten terras, gevel en wandbekleding. We controleren van stam tot afgewerkt product, met een voorkeur voor FSC® of PEFC gelabeld hout.

Anker

[visie]

Nieuw item
Anker

[]

Suppliers of Nature

Elk bouwproject bevat decoratief hout, daar zijn we bij Woodstoxx rotsvast van overtuigd. Onze verschillende bedrijven bieden dan ook een antwoord op elke houtvraag, voor ieder project. In onze belevingscentra in Antwerpen, Menen en Gent ontvangen we zowel particuliere klanten als architecten of projectontwikkelaars. We proberen ze continu te adviseren en assisteren bij het maken van de juiste keuzes voor hun plannen. Woodstoxx kan rekenen op een team van 35 eigen plaatsers en een versterking van 120 zelfstandige plaatsers. Grote of kleine projecten, wij denken vooral in termen van geslaagde projecten. Onze houten realisaties worden gebracht met kennis, passie en Belgisch vakmanschap. Onze werknemers hebben jarenlange expertise in deze branche.

Woodstoxx, dat is meer dan één bedrijf! Op vandaag zijn we namelijk uitgegroeid tot een van de grootste Vlaamse spelers op het vlak van houten realisaties. Woodstoxx, Belgiqa en Unicus groeiden uit tot bloeiende autonome bedrijven waarbij de input van vakmanschap, innovatie en duurzaamheid centraal staat. De grootste gemene deler tussen onze drie bedrijven is uiteraard hout. Woodstoxx werd in 2007 opgericht door Grégory Minne en Robbert Desmet, met als core business de verkoop en plaatsing van houten vloeren, houten terrassen en houten wanden en gevels. Sinds enkele jaren zijn wij sterk gegroeid in de projectmarkt, waarbij we projectontwikkelaars, bouwondernemingen en architecten bijstaan bij de implementatie van houten vloeren, gevels en wanden.

Anker

[suppliers of nature]

Nieuw item

Woodstoxx Signature

Woodstoxx focust zich sterk op de kwaliteit en belevingswaarde van hout. Bij Woodstoxx zorgen we voor een totaaloplossing op maat van onze klanten. Het woord ‘Ambacht’ zal je bij ons veel horen vallen. Ambacht verwijst naar ons vakmanschap, waarbij we sterk focussen op de kwaliteit en belevingswaarde van hout. De kracht van Woodstoxx ligt vooral in de efficiënte aanpak van elk project en de feilloze realisaties van hoge kwaliteit, een aspect dat bij architecten en interieurarchitecten aanslaat.

Anker

[signature]

Of men nu spreekt over de installatie van een terras, parketvloer in visgraatstijl of de constructie van een voorgevel, de Woodstoxx Signature is de klasse die een realisatie uitstraalt, dankzij onze vakmannen. We streven ernaar top notch projecten af te leveren, waarbij hout met vakmanschap gebracht wordt, met oog voor alle details. Rechte planken, propere voegen, gelijke lengtes en mooie overgangen. Kortweg, geen enkel foutje in onze werken.
Want aan details en afwerking herken je echt vakmanschap.

Anker

[]

Nieuw item
Nieuw item
Nieuw item
Nieuw item
Anker

[]

Eigen Plaatsingsdienst

Bij Woodstoxx beschikken we over een intern studiebureau, dat bestaat uit een cel van negen gespecialiseerde projectleiders. Daarbij beheren wij vanuit Woodstoxx in Menen ons eigen plaatsingsteam, de kern van Woodstoxx. Door onze jarenlange ervaring en kennis van ons vak, spelen we kort op de bal om onze 30 installateurs te ondersteunen. Een goede interne communicatie ligt immers aan de basis van een prettig gevoel bij bouwheer en uitvoerder. Bij Woodstoxx zijn onze teams opgesplitst in interieur- en exterieurprojecten. Op die manier vergroten we onze projectbetrokkenheid en spelen we in op de kleinste details.

Woodstoxx beschikt over verschillende plaatsingsteams die dagelijks in de weer zijn om u een perfect resultaat te garanderen. Onze plaatsingsteams worden ondersteund door projectleiders die ter plaatse een gedetailleerde opmeting komen uitvoeren, hun teams daarover briefen en steeds te uwer beschikking staan. Efficiëntie en stiptheid kenmerken onze service.

Anker

[plaatsingsdienst]

Nieuw item
Nieuw item
Anker

[]

Nieuw item

Productie In Eigen Huis

Om aan de vraag van de klant te voldoen gaan wij ver. We rekenen bij Woodstoxx op onze productieafdeling om het juiste product af te leveren. Daarbij behandelen we niet enkel parket. Ook buitenproducten krijgen hier, indien nodig, een extra beschermlaag. Onze gevel- en terrascollectie kan brandvertragend worden behandeld door middel van een autoclaaf-behandeling. Daarbij wordt het hout in een vacuümomgeving geïmpregneerd met brandwerende producten op basis van zouten.

Anker

[productie]

Duurzaamheid

Woodstoxx is bezorgd over het milieu. Logisch ook: de natuur is onze business. Zonder de natuur staan we nergens. We willen er dus absoluut mee zorg voor dragen. Daarom doen we bij Woodstoxx aan duurzaaam ondernemen. Duurzaam bosbeheer is de belangrijkste pijler binnen Woodstoxx, want we bieden tenslotte producten aan uit de natuur, wij zijn Suppliers of Nature. Daarnaast blijven wij zoeken naar oplossingen om onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te onderdrukken.

Nieuw item
Anker

[duurzaamheid]

FSC® & PEFC gelabeled hout

In 2016 hebben we een FSC®- en PEFC certificaat behaald. Deze labels garanderen dat het hout dat wordt aangekocht uit een duurzaam beheerd bos komt. Er wordt onder meer gekeken naar de economische, sociale en ecologische aspecten.  De FSC® en PEFC promoten overal ter wereld een bosbeheer dat ecologisch verantwoord is, een sociale dimensie heeft en economisch haalbaar is. Vraag naar ons FSC® of PEFC gecertificeerd aanbod, dit varieert naar beschikbaarheid.

PEFC: License number PEFC/07-32-356 | Certificate number BE16/819942401

FSC®: License number FSC®-C129924 | Certificate number SGSCH-COC-041084

Elektrische wagens en hybride wagens

Bij woodstoxx investeren we in duurzaam transport voor onze werknemers. Ons wagenpark bestaat uit volledig elektrische en hybride wagens. We bieden dan ook aan onze werknemers de kans hun wagens op te laden op onze parking, dankzij onze laadpalen.

Bomen planten

Daarnaast plant Woodstoxx elk jaar 1 hectare bos aan. Dat doen we samen met onze medewerkers, klanten en leveranciers. In 2019, plantten we met 450 sympathieke helpers zo’n 4000 bomen. Met man en macht, jong en oud gaven we het allerbeste van onszelf.

Zonnepanelen @ Woodstoxx

In ons hoofdkantoor in Menen genieten we van groene energie dankzij de zonnepanelen op onze daken. Deze zonnepanelen helpen ons aan 50% groene energie op ons totaal energieverbruik, iets waar we heel trots op zijn.

Honeybeez @ Woodstoxx

Woodstoxx heeft er versterking BIJ gekregen! Imkerij Honeybeez plaatste in de achtertuin van Woodstoxx twee bijenkasten. Zo zijn we gestart met 100.000 harde werkertjes verwelkomen. Elk jaar verdwijnt er in België gemiddeld een vijfde van de bijenkolonies. Het welzijn van deze diertjes is echter nauw verbonden met het onze en dus hebben we er alle baat bij om ze een handje te helpen. Deze bijenkasten zijn opnieuw een stapje in de goede richting.

Anker

[]

Nieuw item
Nieuw item
Anker

[]

Onze Showrooms

Woodstoxx
Menen

Nieuw item

Woodstoxx
Gent

Nieuw item

Woodstoxx Antwerpen

Nieuw item
Anker

[]

Timeline

Nieuw item
Anker

[Geschiedenis]

Anker