Meerlagenparket

Toon alle collecties

Wat is Meerlaags Parket of Meerlagenparket?

Zoals de naam reeds aangeeft, bestaat meerlaags parket uit meerdere lagen, waardoor het zich onderscheidt van massief parket, dat uit één enkele houtsoort bestaat. Zijn samenstelling zorgt ervoor dat het product veel stabieler blijft, en leent zich er dus uitstekend toe om op vloerverwarming geplaatst te worden. Het pakt ook minder dikte in, en is een stuk ecologischer. We kunnen ook planken maken tot wel 30cm breed! 


Samenstelling van meerlaags parket

Samengesteld of meerlaags parket bestaat uit meerdere boven elkaar liggende lagen hout of houtpanelen.

Eerst is er de massieve toplaag (of slijtlaag) die gemaakt is van de geselecteerde houtsoort (bvb eiken of exotisch hardhout). Dit is de bovenste laag van de vloer. Deze laag moet minimaal 2 millimeter dik zijn. Merk op dat er lagen tot 8 millimeter kunnen worden gevonden, waardoor men dezelfde toplaag kan bekomen als bij een massief parket. Een dunnere toplaag zorgt ervoor dat er uit dezelfde boom heel wat meer m² kunnen worden geproduceerd.

Onder de slijtlaag bevindt zich een laag berken multiplex of massieve dwarse stroken die ervoor zorgen dat het geheel stabiel blijft. Dit geheel kan afgewerkt worden naar keuze, met een geoliede of verniste afwerking, bij voorkeur in onze productie reeds afgewerkt.

In ons gamma zijn er heel wat houtsoorten beschikbaar, waaronder ook heel wat minder courante zoals populier, lariks, notelaar, wengé of olm. Combineer dit met een mooie bewerking en dit geeft prachtige resultaten!

De prijs per m² (exclusief installatie) varieert tussen 40€ en 150€, afhankelijk van de kwaliteit en dikte van de houtsoort en de afwerking.

Kortom: Meerlaags Parket biedt alle voordelen van massief parket, en is stabieler, goedkoper, perfect voor vloerverwarming en laat u toe nog veel breder te gaan in plank, en dit alles nog ecologisch ook!