Brandvertragend hout

Brandveiligheid
Anker

[]

'Hot' item

Brandveiligheid; een ‘hot’ item bij kleine- en grootschalige projecten met houten binnen- en buitentoepassingen.

Op alle nieuwe gebouwen in België, met uitzondering van eengezinswoningen en industriegebouwen, is een brandreglementering van toepassing voor houten bekleding in al zijn toepassingen. Brandattesten moeten hiervoor kunnen voorgelegd worden.

Afhankelijk van de bestemming zijn brandreacties bepaald. Bij laagbouw bijvoorbeeld moet de gevelbekleding minstens een brandreactieklasse van D-s3,d1 bezitten. Bij middelhoge en hoge gebouwen is dit minstens klasse B-s3,d1.

Anker

[]

Innovatie bij Woodstoxx

WOODSTOXX kan een volledig gamma voorstellen die binnen de brandreactieklasses D-s2,d1 en B-s2,d1 valt zonder dat deze extra testen moet ondergaan.

De gevelbekledingsopbouw zoals isolatie, draagstructuur en houten bekleding, bepalen als geheel de brandreactieklasse. Voor alle types opbouw, ongeacht de isolatie en substraten, heeft WOODSTOXX een oplossing.

Door onderzoek en testing in onze R&D-afdeling gaan wij steeds op zoek naar productinnovatie in brandvertragend hout. Wij laten ons bijstaan door gespecialiseerde centra en vakgroepen zoals het FESG, Warrington Institute, het WTCB en Wood.be. In gespecialiseerde laboratoria ondergaan onze producten de nodige brandproeven.

Ook op houtsoorten/afwerkingen die nog niet geattesteerd zijn, kunnen wij professionele testen voorzien. Wij hebben alle kennis hierover in huis.

Wij garanderen hout met de nodige attesten en brandvertraging. Met onze expertise staan we u bij in uw project.

Anker

[]

Expert brandvertragend hout

Aarzel zeker niet om ons te contacteren om meer informatie te verkrijgen betreffende brandvertragende oplossingen voor uw project. Wij zijn er graag zo vroeg mogelijk bij betrokken om zo, een zo kostenefficiënt mogelijk concept uit te werken.

Dit volledig vrijblijvend uiteraard.

Wij geven geregeld ook infomomenten over dit topic. Indien u hiervan wenst op de hoogte te zijn, laat het ons ook zeker weten.

Anker

[]

Anker

[]

Anker

[]