Fassade

Anker

[]

Nieuw item
Anker

[]

Unlocking new value — Dat is exact wat FASSADE doet. Naar aanleiding van de vraag vanuit de architectenmarkt, ontwikkelde Woodstoxx deze innovatieve collectie houten gevelbekleding. Het was al enige tijd duidelijk dat er nood was aan een type gevelbekleding dat zowel aan de huidige duurzaamheidsnoden als aan esthetische eisen kan voldoen. Dit alles met aandacht voor kwaliteit en brandveiligheid. En dat is waar Fassade haar intrede doet.

Laat je verrassen door deze collectie, bestaande uit drie houtsoorten - Abechi, Pina en Limba - elk aangeboden in zestien profileringen en twaalf kleuren.

Anker

[]

Nieuw item
Nieuw item
Nieuw item
Anker

[]

Duricoat®: Duurzaamheid in het kwadraat

Als je dacht dat hout te delicaat is voor buitengebruik, dan bewijzen wij met plezier het tegendeel. Natuurlijk wil jij graag dat je gevel er zo lang mogelijk op z’n allerbest uitziet. Om die garantie te kunnen bieden, ontwikkelde Woodstoxx Duricoat®: een nieuw gepatenteerd verduurzamingsprocedé dat toegepast wordt op zachtere, thermisch gemodificeerde houtsoorten. Het procedé zorgt ervoor dat deze houtsoorten veel resistenter worden tegen krassen en andere beschadiging, zodat ze mooier verouderen en bijgevolg langer op en top in orde blijven.

Nieuw item
Anker

[]

Nieuw item

Respect voor de natuur

Het gebruik van gecertifieerd hout als bouwmateriaal is op zich al een duurzame keuze, maar Fassade wil nog een stap verder gaan. Het Duricoat® procedé maakt Fassade tot een volwaardig alternatief voor hardhout. Bovendien werd er voor twee snelgroeiende boomsoorten gekozen, die sneller gekapt en vervangen kunnen worden, wat tot gevolg heeft dat er tegelijkertijd meer CO2 uit de lucht gehaald wordt. Bomen in groeifase nemen namelijk meer CO2 op. We hopen dat op deze manier de weg voor zachthout als volwaardige buitenhoutsoort vrijgemaakt is, zodat de vraag naar tropisch hardhout kan dalen.

Anker

[]

Fassade brochure

"Innovation is change that unlocks new value.”

Download hier onze Fassade brochure voor meer informatie over onze gloednieuwe collectie houten gevelbekleding.

Download fassade brochure

Nieuw item
Anker

[]

Nieuw item

Fassade x Domino

De ervaring leert dat Domino een stijlvolle aanvulling vormt op Fassade. Combineer deze vrijstaande balken met onze Fassade profileringen voor een originele, stijlvolle look. Gevingerlast, gelamelleerd of massief… Domino balken zijn niet louter balken. De verscheidene opties in afwerking en houtsoort zorgen ervoor dat ook eenvoudige balken een enorme variëteit kunnen bieden.

Wie Domino zegt, zegt maatwerk. Dit type gevelbekleding leent zich tot heel wat verschillende toepassingen, wat het op zijn beurt zo bijzonder veelzijdig maakt. Het is hier zaak om de koppen bij elkaar te steken en de beste match te vinden voor jouw project. Ons salesteam staat je hier graag in bij.

Ontdek Domino

Anker

[]

Pick your profile

Als we zeggen dat Fassade voor elk wat wils biedt, dan menen we dat ook.

De 16 verschillende verticale profileringen bieden ruime mogelijkheden en zorgen ervoor dat elke klant voor elke stijl zijn gading vindt binnen het aanbod. Van gezellig landelijk tot modern. Als toevoeging aan de collectie, werden recent vier nieuwe profileringen ontwikkeld. Ronde gevelbekleding en brede planchetten van wel 273mm breed vervolledigen daarmee nu het aanbod.

Elke profilering werd modelrechtelijk beschermd en het grootste deel van de collectie is daarnaast beschikbaar in brandklasse B.

ontdek de profileringen

Nieuw item
Anker

[]

Nieuw item

Pick your wood

ABECHI

Abechi is een snelgroeiende Afrikaanse houtsoort, die we dankzij thermische modificatie tot duurzaamheidsklasse één mogen rekenen. Daarbovenop wordt nog eens het Duricoat®-procedé toegepast, wat resulteert in een extra sterk gevelhout.

PINA

Pina is een snelgroeiende en karaktervolle houtsoort, die door middel van thermische modificatie verduurzaamd wordt tot duurzaamheidsklasse één. Ook bij Pina wordt het Duricoat®-procedé toegepast, waardoor het hout krasresistenter wordt en zijn look mooi behoudt.

LIMBA

Limba is de recentste toevoeging aan Fassade. Deze Afrikaanse houtsoort wordt gekenmerkt door een karaktervolle tekening en kleine wormgaatjes, die voor een specifieke look zorgen. Limba behoort tot duurzaamheidsklasse 3.

Anker

[]

Pick your colour

Grijstinten, aardekleuren of liefst gewoon naturel? Aansluitend op de 16 verschillende profileringen, ontwikkelde Woodstoxx 12 prachtige kleuren.

Afhankelijk van het project en van de persoonlijke voorkeur voor vergrijzing of kleurbehoud, adviseert ons team je over de meest geschikte kleurafwerkingen.

Nieuw item
Anker

[]

Nieuw item

Maak een afspraak

Maak een afspraak en laat ons salesteam je bijstaan in de keuze van je gevelbekleding. We geven je met veel plezier meer uitleg over Fassade en adviseren je bij de selectie van de stalen.

Boek hier je afspraak

Anker

[]

Anker

[]

Anker

[]

Anker

[]

Anker

[]

Nieuw item
Nieuw item
Anker

[]

Nieuw item
Anker

[]

Anker

[]

Anker

[]

Anker

[]