Tim, sales

"We verkopen geen hout, we bieden oplossingen aan."

sales

- “Na een doorgedreven opleiding begon hij in de showroom als verkoper en bezoekt vandaag architecten en ontwikkelaars als vertegenwoordiger. Als Tim Santy over hout spreekt, weet hij maar wat goed waar hij over praat. “Ik verkoop geen parket of gevelbekleding. Ik zoek actief mee naar oplossingen.”


Als vertegenwoordiger is Tim meer dan een aanspreekpunt. Geruggesteund door het studiebureau van Woodstoxx is hij de eerste stap naar een houtoplossing op maat van een project. “Het leuke is dat we zaken mogelijk maken die anderen niet kunnen. Daarmee maak je indruk. Om het even of het om een particulier project gaat of de afwerking van een voetbalstadion.”

- “Onder collega’s dagen we elkaar constant uit. Dat houdt ons scherp.”

Eén van de zaken is flexibiliteit. “Bouwwerven lopen nu eenmaal geregeld vertraging op. Als afwerkers komen wij pas in de laatste fase aan bod. Maar met veertig installateurs en acht projectleiders kunnen we – indien nodig – snel extra ploegen inschakelen. Zeker als er tijd moet worden ingehaald. Het record? Een werf met een maand vertraging die we alsnog op tijd opleverden.”
Tim is een van de leden van het interne salesgroepje op WhatsApp. “We dagen er elkaar uit – iedereen wil de beste zijn, toch? -, maar delen ook zaken die we onderweg zien. Het houdt ons scherp en brengt ons op ideeën om te vernieuwen en te innoveren. Want het aanbod van Woodstoxx zal nooit af zijn. Het is een constante evolutie.”

- Woodstoxx
Wie: Tim Santy
Leeftijd: 29
Functie: Vertegenwoordiger
Quote: “Waar ik ook ga en sta: het eerste wat ik bekijk is de parketvloer en vooral de gebruikte houtsoorten. Noem het gerust een beroepsmisvorming.”