Dieter, aankoop & logistiek

"Kwaliteit herken je snel."

aankoop

- Of hij nu in Peru de mooiste bomen uitkiest of aan de computer de beste prijzen onderhandelt: aankoper Dieter heeft het altijd onder controle. “Natuurlijk hebben we alle vertrouwen in onze leveranciers. De contacten zijn uitstekend. En toch controleren we elke stapel hout. Het is onze manier om de kwaliteit te bewaken en te garanderen.”Bij Dieter zit je liever niet aan de andere kant van de tafel. Hij is wat je noemt een harde onderhandelaar. Zijn geheim: een technische achtergrond. Over welke houtsoort het ook gaat, hij weet perfect wat hij wil en wat er nodig is. “Ik heb geleerd om het onderste uit de kan te halen. Qua kwaliteit en qua prijs. Als houtspecialist willen we enkel het beste realiseren, en dat start al bij de aankoop. Daar helpen onze leveranciers ook bij. Ze kennen onze verwachtingen en werken graag met ons. Omdat ze weten dat we die extra inspanning leveren om zaken te realiseren.”


- “Elke leverancier heeft een specialiteit. Die achterhalen we zelf snel.”


Net zoals de ene houtsoort de andere niet is, is er ook onderscheid tussen leveranciers. “Aan aanbieders geen gebrek. Maar door ervaring en door ter plekke de kwaliteit te inspecteren, weet je snel welk vlees je in de kuip hebt. Elke leverancier heeft een specialiteit. Die specialiteit vinden we zelf snel.”

- “Iedereen heeft altijd wel iets nodig.”


Een aanvullende manier om de kwaliteit te handhaven, is de eigen productie en afwerking van het hout. Het zorgt voor zekerheid doorheen het ganse proces en bezorgt Dieter een extra logistieke uitdaging. Vanuit zijn hotspot zorgt hij voor logistieke wonderen. “Iedereen heeft altijd wel iets nodig en planningen wijzigen geregeld. Daar komt soms wat stress bij kijken, maar houdt het ook spannend.”


- Woodstoxx
Wie: Dieter Demeyere
Leeftijd: 29
Functie: Aankoop & logistiek
Quote: “Onderhandelen leerde ik van de beste: Gregory en Robbert, de zaakvoerders.”