Simeon, projectleider

"Klanten en architecten die terugkeren: dat zijn de mooiste complimenten."

projectleider

- Problemen oplossen voor ze zich stellen. Dat is de jobomschrijving van projectleider Simeon Dikomitis. Hij is de link tussen de klant en de uitvoering. “Het vraagt wat mensenkennis en energie. Maar het maakt de job des te uitdagender.”


Offertes helpen opstellen in samenwerking met het interne studiebureau, potentiële moeilijkheden inschatten, materialen klaarstomen, vakmannen inplannen en volledige projecten opvolgen tot en met de oplevering. “Elk project is anders. Dat is het mooie. Je moet voortdurend rekening houden met budgetten en materialen én tegelijk de kwaliteit bewaren.”


- “Hoe minder mensen me bellen, hoe beter. Dat betekent dat alles vlot verloopt.”


Het is wat cru, maar eigenlijk heeft Simeon een ondankbare job. Pas als onvoorziene problemen opduiken komt het belang van zijn voorbereiding bovendrijven. “Maar dat is niet erg. Zo heb ik het graag. Hoe minder mensen me bellen, hoe beter. Dat betekent dat alles vlot verloopt.” En als er toch eens een snelle oplossing nodig is, is Simeon de eerste om ze aan te reiken. “Het mooiste compliment is altijd als een klant of architect terugkeert. Dat betekent dat je goed werk levert.”

- “Ja, vrienden schakelen me graag in voor hun verbouwingen. Maar als het kan, doe ik het graag.”


Het feit dat Simeon coördinator, technicus en allround handige harry is, heeft zijn voordelen. In zijn vrije tijd renoveert hij eigenhandig woningen, maakt hij meubels én is hij een graag geziene gast onder vrienden. “Het enige nadeel is dat ik vaak de vraag krijg om mee te helpen bij hun verbouwingen”, lacht hij. “Maar als het kan, doe ik het graag.”


- Woodstoxx
Wie: Simeon Dikomitis
Leeftijd: 36
Functie: Projectleider
Quote: “Als je lang samenwerkt met architecten, ontstaat een band. We verstaan elkaar, ook zonder uitleg.”