Afspraak maken


Wat is fineerparket?


Fineerparket is een soort meerlaags parket dat de warmte en het unieke design van echt hout combineert met de voordelen van een laminaatvloer. Dit type parket is even gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden als een laminaatvloer. Er is echter één groot verschil: de toplaag van de fineervloer is gemaakt van echt hout, en niet een imitatieprint zoals bij laminaat. Wat je ziet en ruikt is natuurlijk hout. Elke gefineerde parketvloerplaat is uniek in zijn soort: een dunne laag hoogwaardig houtfineer wordt op de robuuste en dichte tussenlaag gelijmd.

Hoewel de afzonderlijke lagen relatief dun zijn, vormen ze toch een solide en duurzame vloerbedekking. Fineervloeren zijn een ideale keuze voor vloerverwarming, omdat de structuur van de vloerbedekking de warmte gelijkmatig verdeelt en de lijmvrije voegen de vorming van scheuren voorkomen. De dichte middenlaag zorgt voor een betere warmtegeleiding.

Fineer is anders dan meerlaags parket omdat de toplaag dunner is dan 2,5 mm. De vloer is krasbestendig dankzij de verschillende vernislagen die tijdens het productieproces zijn aangebracht. De slijtlaag van echt houtfineer is dun, maar zeer resistent. Holtes en deuken in fineervloeren zijn sowieso zeldzaam. Of je nu kiest voor een drie-strooksconstructie of voor parketstroken, je zal jarenlang zorgeloos van uw vloer kunnen genieten.

 

Voordelen van fineerparket


Betaalbare parketvloer

Parketvloeren zijn beschikbaar voor alle budgetten. Denkt u aan een laminaatvloer omdat een echte houten vloer te duur zou zijn? Kijk dan eens naar de fineervloer. Met zo'n parketvloer heeft u een echte houten vloer voor de prijs van een laminaatvloer in het bovenste segment. Bovendien is fineer slijtvast en gemakkelijk te reinigen.

Slagvast en gemakkelijk te onderhouden

Fineervloeren zijn bestand tegen slagen omdat ze uit drie verschillende lagen bestaan. Fineervloeren zijn voorzien van massieve laklagen. Dit maakt uw vloer praktisch krasbestendig en klaar voor intensief gebruik.

Zeer resistent

Onze met titanium afgewerkte houten vloeren worden gecombineerd met een vezelplaatkern (HDF) met hoge dichtheid. Dit maakt de vloer sterker en dimensioneel stabieler dan elke traditionele houten of massief houten vloer. Gebruik Par-ky met een gerust hart in de moeilijkste gebieden van uw huis of in drukbezochte gebieden voor commercieel gebruik, zoals hotellobby's, kantoren, winkels, enzovoort.

Waterdicht oppervlak

Het Parky bord heeft een waterdicht oppervlak. De combinatie met het Aqua Sealing Complete systeem geeft je een waterdichte vloer voor twaalf uur. Je vloer is dus beschermt voor het dagelijks morsen en vallen.

Een duurzame keuze

Hout is kostbaar. We gebruiken het spaarzaam! We gebruiken alleen een dunne laag hout voor de topafwerking. Onze bomen komen uit duurzaam beheerde bossen en elke plank is 100% recycleerbaar, wat bijdraagt aan de kringloopeconomie. We halen onze energie uit de opwekking van zonne- en windenergie. Zaagsel en houtafval van onze productiefaciliteiten worden gebruikt om het vloeroppervlak te verwarmen. De toekomst is een CO2-neutrale wereld.

Echt hout

Ruik het echte hout. Elke Parky-vloer is afgewerkt met een toplaag van authentieke houtsoorten. Net als een massief houten vloer zijn geen twee planken hetzelfde. Eiken, teak of andere soorten geven die mooie natuurlijke uitstraling die u zoekt. De warmte van hout is nooit te vinden in een fake.

Perfecte match voor uw vloerverwarming

Verschillende soorten stralingsverwarmingssystemen kunnen worden gebruikt met Parky. Alle technische details zijn te vinden op onze website.

Een vloer voor een betere luchtkwaliteit binnenshuisDe Parky-vloer is alleen afgewerkt met vlekken op waterbasis, lijmen zonder vluchtige organische verbindingen en oplosmiddelvrije verven. Het is wetenschappelijk bewezen dat de luchtkwaliteit binnenshuis verbetert met een Parky-vloer. Alle vloeren hebben een A+ kwaliteitslabel.

Oneindige variaties

Elke houtsoort heeft een eigen karakter dat past bij uw persoonlijkheid of smaak. U kunt kiezen uit meer dan 20 kleuren, verschillende patronen en maten tot u de vloer vindt die perfect in uw interieur past. Glad en subtiel, rustiek voor een uitgesproken touch of exotisch hout - het is aan u.

Samenstelling van Par-Ky Fineerparket


1. Titanium: de 8-laagse onzichtbare vernis

We kunnen het Titanium noemen! Extreem bestendig dankzij acht lagen speciaal ontwikkelde kogelwerende lak. Uw vloer is bestand tegen dagelijkse slijtage en krassen, de poriën zijn vochtig en vuilafstotend. Er is een geborstelde afwerking beschikbaar, waardoor u de natuurlijke nerf en het patroon van het hout kunt voelen. Deze extreem slijtvaste, matte lak is bijna onzichtbaar.

2. Dunne laag van echt hout

Op de HDF-plaat drukken we een houten slijtlaag volgens het DSI-systeem (dubbelzijdige impregnering). Tijdens dit proces wordt de lijm in het hout geperst. Tijdens het lakken van de toplaag absorbeert het hout de lak en versmelt het met de lijm. Het resultaat is een titanium houten toplaag.

3. Een solide high-density board

Hoe dunner de toplaag van hout, hoe stootvaster de vloer. HDF net onder de slijtlaag is nog beter bestand dan natuurlijk hout. Dit zorgt ervoor dat de vloer beter bestand is tegen zware voorwerpen of naaldhakken.

4. Stabiliteit

Houten onderlaag voor dimensionale stabiliteit.