Zwarthout Nakatado

Nakatado wordt gebrand door onze brandmeesters. en daarna geborsteld en behandeld met Bito Black. De levendige nerfstructuur wordt zichtbaar en heeft een hoogteverschil van ongeveer 1-2mm tussen de hoge en lage delen. Nakatado is goed bestand tegen alle weersinvloeden en geeft niet af. De vlakke vlamtekening geeft een rustig en eigentijds beeld in de ruimte. Dankzij het thermisch gemodificeerde hout is Nakatado een veelzijdig alternatief voor toepassingen die een zeer duurzame houtsoort vereisen.

Nakatado wordt na het branden en borstelen behandeld met onze Bito Black. Bito Black geeft een goede bescherming tegen water, vuil, schimmel en andere aanslag. Wij raden aan om deze behandeling elke 3 tot 5 jaar opnieuw aan te brengen. Daarnaast bieden wij ook mogelijkheden voor een zijdeglans en/of krasvaste coating bij interieurtoepassingen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Het hout voor Nakatado is Pinus Radiata, een snelgroeiende dennensoort uit bossen in Nieuw-Zeeland. Het hout is thermisch gemodificeerd, wat wil zeggen dat het hout tijdens het modificatieproces wordt verhit naar 230 graden zonder gebruik van chemicaliën. Hierdoor krijgt deze houtsoort de duurzaamheidsklasse 1 (EN350).  Het hout heeft een levensduur van minstens 30 jaar. Nakatado heeft een standaard brandwerendheid klasse D-s2, d2, conform  Europese standaard - EN13502.

Prijs incl. BTW € 0,00/m²
Maak een afspraak