Afspraak maken

Meerlagenparket

Gedetailleerd zoeken

Wat is Meerlaags Parket of Meerlagenparket?

Zoals de naam reeds aangeeft, bestaat meerlaags parket uit meerdere lagen. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het product veel stabieler blijft. Het is ook dunner en een stuk ecologischer. Dankzij deze samenstelling leent meerlagenparket zich er uitstekend toe om op vloerverwarming geplaatst te worden. De breedte van de planken kan tot wel 30cm breed gaan.


Samenstelling van meerlaags parket

Samengesteld of meerlaags parket bestaat uit meerdere lagen hout of houtpanelen.

Eerst is er de massieve toplaag (of slijtlaag) die gemaakt wordt uit de geselecteerde houtsoort (voorbeeld eik of exotisch hardhout). Dit is de bovenste laag van de vloer. Deze laag moet minimaal twee millimeter dik zijn. Merk op dat er lagen tot acht millimeter kunnen worden gevonden, waardoor men dezelfde toplaag kan bekomen als bij een massief parket. Een dunnere toplaag zorgt er echter voor dat er uit dezelfde boom heel wat meer m² kunnen worden geproduceerd.

Onder de slijtlaag bevindt zich een laag berken multiplex of massieve dwarse stroken, die ervoor zorgen dat het geheel stabiel blijft. Dit geheel kan afgewerkt worden naar keuze, met een geoliede of verniste afwerking.

In ons gamma zijn er heel wat houtsoorten beschikbaar, waaronder ook heel wat minder courante houtsoorten zoals populier, lariks, notelaar, wengé of olm. In combinatie met een mooie bewerking levert dit prachtige resultaten.

De prijs per m² (exclusief installatie) varieert tussen 40€ en 150€, afhankelijk van de kwaliteit en dikte van de houtsoort en de afwerking.