Vincent, productiemedewerker

"Elk kleur is een nieuwe zoektocht."

productiemedewerker

- De Woodstoxx-collectie is uitgebreid. Heel erg uitgebreid. Lengtes, breedtes, kleuren, afwerkingen: de details bepalen de uiteindelijke look en sfeer van een volledige vloer. De verantwoordelijke van die details? Kleurspecialist Vincent Reynaert.“Een roze parketvloer? Ja, het kan. We creëerden het op specifieke vraag van een klant. Het is niet echt mijn stijl, maar wie ben ik, hé?” De anekdote lijkt banaal, maar toont perfect waar Vincent tot in staat is. Houten vloeren en planken bewerken tot het resultaat perfect de droom weerspiegelt. En misschien zelfs overtreft.


- “Natuurlijk hebben we huisgeheimen. Een goochelaar vertelt ook niet hoe zijn truc werkt.”


Het bewerken van parket is een uitgebreid proces. Eén waarin elke stap het eindresultaat bepaalt. Precisie is van het hoogste belang. “Elke kleur is een nieuwe zoektocht. Er bestaan geen standaardprocedures. Je moet weten wat je doet en heel veel testen. Heel wat technieken hebben we zelf ontwikkeld.” Hoe die technieken precies in zijn werk gaan, houdt Vincent liever voor zichzelf. “Dat zijn huisgeheimen, hé. Een goochelaar vertelt ook niet hoe een truc werkt.”

Heb je Woodstoxx-parket in huis? Dan is de kans groot dat Vincent de planken ooit heeft vastgehouden. “Het is zelfs een zekerheid. Elke plank controleren we manueel. Dat moet als je kwaliteit wil leveren.” En ook al zit Vincent al ruim twintig jaar in de stiel, nog elke dag wordt hij verrast door de schoonheid van het hout. “Hout is puur natuur. Het leeft en elke kleur is altijd anders.”

- Woodstoxx
Wie: Vincent Reynaert
Leeftijd: 39
Functie: Productiemedewerker
Quote: “Ook tijdens het kleuren van parket hebben we aandacht voor het milieu. We gebruiken enkel kleurstoffen die voldoen aan de strengste labels.”