Unicus By Woodstoxx

Unicus Skye

Unicus, zusteronderneming van Woodconstruxx en Woodstoxx, staat bekend voor high-end bijgebouwen in hout. In dit recent bedrijf worden de Woodstoxx-zaakvoerders Robbert Desmet en Grégory Minne bijgestaan door Konstant Decleir van Decleir Houtconstructies.

Met de houten bijgebouwen en paviljoenen van Unicus zet Woodstoxx een eerste stap in de richting van een stille droom die de onderneming al enige tijd koestert. Op termijn is het namelijk de bedoeling zich ook te verdiepen in woningbouw of grotere projecten in hout te gaan uitvoeren. Desmet, Minne en Decleir zijn ervan overtuigd dat hout het bouwmateriaal van de toekomst is. “Dankzij een goed kapbeleid is hout de meest duurzame manier van bouwen. Het is ecologisch, energievriendelijk en haalt CO2 uit de lucht. Door te kiezen voor houtbouw, kiezen we bij Unicus voor een duurzame toekomst”, besluit Desmet.

Unieke Houten Bijgebouwen

Unicus staat voor unieke houten bijgebouwen. De naam is dan ook geïnspireerd op ‘uniek huis’ met een West-Vlaamse tongval. “Bij Unicus gaat het om het creëren van een vakantiegevoel in de eigen tuin. En dat vraagt een installatie van de hoogste kwaliteit. Om de creativiteit van onze ontwerpers nog meer vrijheid te geven, gingen we drie maanden geleden op zoek naar een vaste partner met de nodige ervaring en installatiecapaciteit”, vertelt Robbert Desmet, zaakvoerder van Woodstoxx. Die zoektocht leidde naar Decleir Houtconstructies. “Met de komst van Decleir kunnen we op elk moment rekenen op een poule van 50 ervaren installateurs.”

Elk Unicus-huis is uniek. Maar om klanten een leidraad te geven, heeft Unicus enkele eigen modellen voor houten bijgebouwen gelanceerd. Elk in een eigen stijl en met eigen architecturale blikvangers. “Dit is geen beperking van ons maatwerk. Integendeel: we tonen de mogelijkheden met verschillende technieken en begeleiden de klanten persoonlijk bij het samenstellen van hun ‘uniek huis’, met de herkenbare Unicus-signatuur”, vertelt Desmet. Als klant pas je het model naar eigen wensen aan of stel je zelf het ontwerp van je eigen architect voor.

Ontdek hier de webiste van UNICUS

Volg Unicus op Instagram en Facebook

Afbeeldingen