Louis, productverantwoordelijke

"De exacte realiteit op een kleinere oppervlakte."

Productverantwoordelijke

- De schoonheid van hout moet je voelen en beleven, bijvoorbeeld dankzij een stevig uit de kluiten gewassen staal. Louis Holvoet is een van de stalenmakers bij Woodstoxx. Van een complete reproductie van een buitenwand tot een 1,5 vierkante meter groot voorbeeld van een plankenvloer. Louis ontwikkelt en verdeelt het nauwgezet.


“Elk staal maken we precies volgens het gevraagde eindresultaat. Niet enkel de look is identiek, ook de technische eisen voor achterliggende structuren. Het is de enige manier om een correct beeld te creëren. Het is meer dan een vrijblijvend voorbeeld. Het is de realiteit op werkelijke grootte, maar met kleinere oppervlaktes.”


- “Elk staal is perfect reproduceerbaar en traceerbaar. Ook jaren later.”


Tot veertig stalen per dag creëert Louis. En de details van elk staal worden minutieus bijgehouden. De kleurcode, het lotnummer van het gebruikte hout, de afmetingen: elk onderdeel is perfect traceerbaar. “Elk staal is uniek en soms kan het even duren voor een staal goedgekeurd wordt. Maar ook al kiest de bouwheer pas na enkele jaren voor een specifiek voorbeeld: dankzij de referentie kunnen we het op elk moment precies reproduceren op groot formaat.”
Dat Louis zelf de stalen maakt, verdeelt en opvolgt, heeft een extra voordeel. Hij heeft als eerste zicht op de trends en meest populaire afwerkingen. “Op basis van de staalaanvragen, leiden we heel wat af. Welke stalen het goed doen bijvoorbeeld: zo spelen we snel in op nieuwe ontwikkelingen en afwerkingen.”

- Woodstoxx
Wie: Louis Holvoet
Leeftijd: 25
Functie: Productverantwoordelijke 
Quote: “Tot voor enkele jaren had ik als wielrenner een topsportstatuut. Maar zelf bezig zijn met je handen en hout is zoveel mooier dan fietsen. ”