Simon, technisch tekenaar

"Details maken een ontwerp compleet."

technisch tekenaar

- Hij heeft een voorliefde voor hout, houdt van creatieve insteken, oplossingen verzinnen voor technische uitdagingen en esthetische eenheid creëren. Simon Mailliard is een van de technische tekenaars bij Unicus.


Technische tekenaars zijn meesters in details en het uitwerken van plannen. Simon gaat een stapje verder. Hij is van bij de start betrokken en helpt de ideeën van de klant omzetten in een bijgebouw dat exact inspeelt op de wensen van de opdrachtgever. “Voordien was ik technisch tekenaar voor sleutel-op-deur-woningen. Daar kwam weinig uitdaging aan te pas. Het ontwerp stond vast. Bij Unicus kan ik me creatief uitleven. Van het contact met de klant tot het ontwerp op maat, de volledige opvolging en afwerking.”


- “Ik ben van bij de start betrokken in het ontwerp. Zo ken ik elke nuance.”


Unicus is specialist in houten bijgebouwen op maat. Als poolhouse, extra buitenruimte of als uitbreiding van de woonoppervlakte. Alles kan. “Net omdat ik van bij de start de wensen van de klant ken, weet ik precies wat de verwachtingen zijn. Ik ken alle nuances die nodig zijn.” Die nuances vertaalt Simon in een 3D-visualisatie en technisch plan.

- “Veel glas, mooi hout en een perfecte overgang tussen buiten en binnen. Dat maakt een geslaagd bijgebouw.”


“Details maken een ontwerp compleet. Parket die naadloos doorloopt in het terras. De schoonheid van een hoekraam zonder kolom. Het resultaat zien van je ontwerp is altijd het mooiste moment.” Naast het ontwerpen, volgt Simon ook de werf op. “Ik heb het plan zelf getekend. Als er iets niet helemaal correct is, zie ik het meteen en speel ik er direct op in. Dat is het voordeel van een totaalaanpak.”


- Woodstoxx
Wie: Simon Mailliard
Leeftijd: 33
Functie: Technisch tekenaar
Quote: “Thuis maak ik zelf meubels. Het zagen, het meten, het creatief bezig zijn met hout geeft me rust.”