Parket

Toon alle collecties

Ben je op zoek naar een parketvloer of een houten vloer van de hoogste kwaliteit? Zoek niet verder, want Woodstoxx is uw ideale partner voor de integratie van kwaliteitsvolle parketten in uw woning of project. Woodstoxx verkoopt parket via de belevingscentra in Menen en Gent. In onze showroom ontvangen we particuliere klanten, maar ook zakelijke klanten voor projectbegeleiding. We zorgen voor de integratie van houten vloeren in bestaande of nieuwe woningen.

Woodstoxx verkoopt niet alleen parket, maar zorgt ook voor de installatie dankzij een groot team van ervaren installateurs. Woodstoxx staat in de wereld van parketvloeren bekend als topspeler op vlak van kwaliteit en installatie. Als je je vloer laat installeren door Woodstoxx, dan ben je er zeker van dat de installatie zal gebeuren volgens de regels der kunst van het parket leggen.

Voordelen van een houten vloer of parketvloer

Wat zijn nu de voordelen van een houten vloer? Ten eerste geeft een echte houten een uniek karakter aan jouw interieur. Geen enkele plank is dezelfde omdat iedere plank zijn eigen tekening, structuur en afwerking heeft. Parket is een vloer dat leeft en verouderd, waardoor het vol van karakter is. Ook wordt bij veroudering een parketvloer steeds mooier omdat het steeds meer karakter krijgt. Ten tweede is een parketvloer ecologisch en future-proof. Een parketvloer verslijt traag en kan je schuren en bewerken met vernis of olie. Hierdoor kan die weer zoals nieuw lijken en kan je hem opnieuw enkele jaren gebruiken. Parketvloeren isoleren je vloer beter dan tegels, en daarbij kunnen de hedendaagse parketvloeren ook gebruikt worden in combinatie met bestaande of nieuwe vloerverwarming systemen. Parketvloeren verhogen ook de waarde van je huis, als die binnen de regels van de kunst geplaatst werd.

Een bijzonder voordeel van een parketvloer, is dat die kan beantwoorden aan je persoonlijke smaak. Er zijn oneindig veel kleuren en afwerkingsmogelijkheden, en je kan ook kiezen tussen verschillende houtsoorten en legpatronen. Bij Woodstoxx bieden we onze parketvloeren aan in de tranditionele plankenvloer legwijze, maar ook in visgraat parket of Versaille stijl. Ben je op zoek naar een specifieke houtsoort? Er is weinig kans dat we die niet in huis hebben!


Soorten parketvloeren

Eén ding is zeker, als je kiest voor parket geniet je van een houten vloer die warmte en gezelligheid uitstraalt in je ruimte. Aan de uitstraling van je parket, kan je niet zien hoe die is opgebouwd, terwijl er wel degelijk verschillende soorten parketten bestaan. Bij Woodstoxx kan je een enorm aanbod vinden dat onderverdeeld is in vier verschillende type parketvloeren. Zo bieden we massief parket, meerlagenparket, fineerparket én zelf houten vloeren op basis van verouderd hout en oude planken

Massief Parket

De meest gekende vorm van parket is massief parket. Dit parket is bestaat uit één volledig stuk hout. Hier worden er dus geen verschillende soorten hout gecombineerd om één plank te vormen, maar wordt de houtplank op zijn geheel bewerkt tot vloer. Massief parket is pure prestige, waardoor die toch iets prijziger is dan de andere soorten parket. Hoe zeldzamer de houtsoort, hoe duurder je massief parket geprijsd zal zijn.

Meerlagenparket of Half-massief parket

De naam verteld verklapt reeds de opbouw van dit type parket. Meerlaagsparket is samengesteld uit verschillende lagen hout. Er bestaand meerlagenparketten met een tweelaagse opbouw en drielaagse opbouw. Bij een tweelaags parket wordt de toplaag verlijmd op een drager, de multiplex. De multiplex is een opbouw van een aantal laagjes kruisgelegde plankjes, die zorgen voor extra stabiliteit en rechtheid. Bij drielaags parket wordt onder toplaag een dragerconstructie voorzien met een verstevigende laag in hardhout en een rug in hardhoutfineer. Door de dragerconstructie dwars op het hardhout te verlijmen, wordt het hout maximaal gestabiliseerd.

Fineerparket

Ons fineerparket van Parky is samengesteld uit een dunne bovenste toplaag die geperst wordt op een hoge-densiteitplaat. Deze vloer lijkt een beetje op een laminaatvloer, maar dan met een toplaag uit echt hout. Hierdoor is de prijs heel scherp, maar is de look en feel dezelfde als die van een echte parketvloer. Bovenop de toplaag, komt er een 8-laags doorzichtig vernis, dat de stevigheid garandeert van die vloer.

Parket uit Oud Hout

Naast de standaard parketvloeren bieden we ook heel exclusieve oude houten plankenvloeren aan. Deze oude houten planken worden tot een nieuw leven geroepen in onze hedendaagse woningen. Slijtage sporen, knopen, barsten en de oneven verouderde kleur behoren tot de stijl van een verouderd parketvloer en maakt natuurlijk de charme van deze vloeren.

 

Installatie, Montage of Plaatsing van Parketvloeren

Een mooie parketvloer kopen is één ding, het professioneel installeren ervan is een andere zaak. Bij het installeren van parket speelt ervaring een grote rol. Je wilt natuurlijk dat je parket geplaatst wordt op de beste manier, zodanig dat de vloer volledig vlak is en proper afgewerkt. Bij Woodstoxx kan je rekenen op een team van echte vakmannen met levenslange ervaring binnen de parketwereld. Wij staan garant voor de perfecte installatie van uw parketvloer in alle mogelijke legstijlen.

Of je nu een parketvloer verlijmd wenst te plaatsen of zwevend, onze vaklui kennen alle knopen van het vak. Parket kan men installeren op een bestaande tegelvloer, op een chape of op een effen ondervloer. Oneffenheden in de vloer moeten natuurlijk wel weggewerkt worden om te vermijden dat de vloer hobbelt.

Afhankelijk van de type houtvloer die je kiest, is het mogelijk om die te installeren in combinatie met een vloerverwarming. Een massief parket plaatsen in combinatie met vloerverwarming is een moeilijkere zaak, omdat de warmte volledig door de houten vloer moet en die dus kan vervormen.  In combinatie met een meerlaagsparket of fineerparket, is dit wel mogelijk omdat de vloer stabieler is en minder leeft.

Een belangrijk aspect van een houten vloer is dat het parket meeleeft met de luchtvochtigheid. Dit wilt zeggen dat de vloer lichtjes kan krimpen of uitzetten, en dat er dus wat leven of speling op de vloer zit. Parket wordt dus beter niet geïnstalleerd in vochtige ruimtes zoals badkamers, uitgezonderd die speciaal voor zulke toepassingen werd gemaakt. De correct installatie en bewerking van een parketvloer is dus van primordiaal belang. Daarnaast moet er af en toe een goed onderhoud gebeuren. De vloer kuisen moet met een speciaal product en om de zoveel tijd mag de vloer ook eens geschuurd en bewerkt worden met olie of vernis. Gelukkig biedt Woodstoxx onderhoudstoepassingen aan, en kan je terecht op onze webshop voor onderhoudsproducten.

 

Showroom – toonzaal parket

Bezoek onze showroom in Menen of Gent, en laat je voor de aankoop van uw parketvloer volledig begeleiden door onze experten. In onze showroom vind je honderden verschillende kleuren en texturen, in alle mogelijke afmetingen. Bij Woodstoxx vinden we de parketvloer die bij jou past, voor ieders budget.