Meerlagenparket

Toon alle collecties

Wat is Meerlaags Parket of Meerlagenparket?

Zoals de naam al aangeeft, bestaat meerlaags parket uit meerdere lagen, waardoor het zich onderscheidt van massief parket, dat uit één enkele houtsoort bestaat. Door de samenstelling zijn de plaatsingsomstandigheden van dit parket flexibel en heeft de vloer na plaatsing een uitstekende levensduur. Zoom in op meerlaags parket...


Samenstelling van meerlaags parket

Ook wel bekend als geconstrueerd parket, meerlaags parket bestaat uit drie of vier boven elkaar liggende lagen stroken hout of houtpanelen.

Eerst is er de toplaag (of slijtlaag) die gemaakt is van de geselecteerde houtsoort (Europees of exotisch). Dit is het zichtbare gedeelte van de vloer. Deze laag moet minimaal 2 - 2,5 millimeter dik zijn. Merk op dat er lagen tot 8 millimeter kunnen worden gevonden, waardoor het oppervlak kan worden geschuurd.
Onder de slijtlaag bevindt zich een laag spaanplaat of multiplex met een hoge dichtheid en een lagere onderlaag (of tegenlaag), waarvan de aanwezigheid bijdraagt aan de stabiliteit van het parket.
Ook de toplaag op de slijtlaag moet worden vermeld. Afhankelijk van de houtsoort kan deze bestaan uit een verzegeling of een beschermende vernis. Overigens dient te worden opgemerkt dat deze afwerking over het algemeen in de fabriek wordt geleverd.

In het meerlaagse parketassortiment zijn er een groot aantal houtsoorten, waarvan de meest voorkomende eiken, bamboe, teak, walnoot, wengé en merbau zijn. Design, robuust, esthetisch, economisch...: meerdere kwaliteiten!

De prijs per m² (exclusief installatie) varieert tussen 50€ en 150€, afhankelijk van de kwaliteit van de houtsoort en de afwerking.